Cruise Control New Quintet

Home

Michael Simon (trompet)
Ruud Bergamin (saxen)
Bart Egeter (piano)
Dan Simon (bas)
Julius Schulz (drums)

De muziek van Cruise Control New Quintet verraadt een grote affiniteit met de jazz van de late vijftiger en vroege zestiger jaren. Zij laten zich inspireren door grote namen uit die tijd, zoals Thelonious Monk, Art Blakey en Horace Silver. Het repertoire bestaat grotendeels uit eigen werk van de verschillende bandleden. Dit staat garant voor een eigen en afwisselend geluid.

De band Cruise Control speelt als kwartet (sax, piano, bas, drums) al vele jaren samen, en treedt vaak op met steeds wisselende gastsolisten. Sinds enige tijd hebben zij zich verrijkt met de smaakvolle en ingetogen trompettist Michael Simon, met wie zij optreden onder de naam Cruise Control New Quintet.

Concerten / nieuwsbrief
Wij geven regelmatig concerten, meestal in en rond Rotterdam. Wilt u aankondigingen van onze concerten ontvangen? Schrijft u zich dan hier in voor onze aankondigingen per e-mail, en zet het vinkje aan bij Bart Egeter.

Contact
Stuur ons een e-mail

Links
https://michaelsimon.nl
https://www.bartegetermuziek.nl
https://www.ruudbergamin.com
https://www.drumschooljulius.nl

Rotterdam Jazzlab
Rotterdam Jazzlab is een 9-persoons jazz-ensemble dat uitsluitend eigen composities en arrangementen speelt. De kern wordt gevormd door Cruise Control, uitgebreid tot een zespersoons blazerssectie. Deze bezetting verenigt de wendbaarheid van een klein ensemble met de klankbreedte van een bigband. Het resultaat is “een portie jazz zoals je die zelden meer hoort”. Ga naar www.rotterdamjazzlab.nl voor meer informatie.

Cruise Control 4
Het klassieke kwartet met Ruud Bergamin, Bart Egeter, Dan Simon en Julius Schulz: klik hier

Home